2015 målene

2015 målene er de udviklingsmål, FN vedtog som udviklingsmål til bekæmpelse af fattigdom i år 2000. Planen er at målene skal være nået i år 2015.

Selv om der stadig er alt for mange fattige i verden, så er der sket et markant fald i antallet af verdensborgere, der lever for under en dollar om dagen igennem de seneste 10 år. Der er også mange flere børn, der får en grundlæggende skoleuddannelse. Alt i alt var der stor optimisme at spore hos kampagneleder i FN Salil  Shetty, da han i dag talte ved et stormøde i Eigtveds pakhus. De gode nyheder om vækst og udvikling er for alvor ved at blive en del af  nyhedsstrømmen fra Syd, ikke bare fra vækstøkonomier som Brasilien, Indien og Kina. Mange lande i Afrika – og det gælder især for de lande, hvor regeringerne har inddraget 2015 målene i den politiske og strategiske planlægning – har nået overraskende positive resultater.

Danida og NGO-forums kampagne om 2015 målene til efteråret sætter fokus på de gode nyheder. Det gør AWE også. I forbindelse med AWE’s internationale council – meeting i Helsingør den 23. oktober vil en række AWE-medlemmer fra syd rejse rundt i Danmark og ved forskellige arrangementer fortælle, hvad de har er gang i – i deres hjørne af verden.

AWE har sammen med Karakwes venner lavet aftaler med Jordløse Friskole, Vejle bibliotek og skolebibliotekarer i Vejle, og AWE planlægger aktiviteter sammen med en række efterskoler og højskoler, Den frie Lærerskole i Ollerup og AOF i Svendborg.

Published by

Rikke Schultz

Member of AWE Denmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *